KU Leuven maakt chips minder vet

Bio-ingenieurs van de KU Leuven zijn erin geslaagd chips op basis van aardappelvlokken te creëren met minder vet. De onderzoeksresultaten werden gepubliceerd in Nature Food. 

Once you pop, you can’t stop, beweren ze bij Pringles, producent van de wereldwijd gekende zadelvormige chips op basis van aardappelvlokken. In tegenstelling tot ‘gewone’ aardappelchips, zijn ze samengesteld uit een nevenproduct van aardappelverwerking, vergelijkbaar met de vlokken waarmee je instant aardappelpu

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.