Klimaatbetogers blokkeren toegangsweg tot haven van Dover

De klimaatbetogers van Insulate Britain blokkeren vrijdagochtend de A20 in Kent, de weg die toegang geeft tot de haven van Dover. Dat meldt de Britse krant The Daily Mail op haar website.

De haven van Dover is de belangrijkste toegangspoort van het Verenigd Koninkrijk voor handel uit de Europese Unie. Het protest vindt plaats tijdens de groeiende bevoorradingscrisis in het Verenigd Koninkrijk. “We blokkeren Dover vanochtend om te benadrukken dat brandstofarmoede mensen in Dover en in het Verenigd Koninkrijk doodt”, legt een woordvoerder van Insulate Britain aan The Daily Mail uit. “We hebben een Churchilliaans antwoord nodig: we moeten de waarheid vertellen over de dringende horror van de klimaatnoodtoestand. Verandering vereist economische ontwrichting.”

Op iets meer dan een week tijd sloot Insulate Britain vijf keer delen van de M25, een snelweg rond Londen af, in een poging om de Britse regering te dwingen woningen in het hele Verenigd Koninkrijk te isoleren en te renoveren. Honderden mensen werden gearresteerd. De regering wist bij het Hooggerechtshof succesvol een bevel aan te vragen, dat verbiedt de M25 te blokkeren, op straffe van een gevangenisstraf van twee jaar of een onbeperkte boete. 

Daarop blokkeerde Insulate Britain vrijdag de toegangsweg tot de haven van Dover, op de wereldwijde klimaatactiedag die in een 80-tal landen plaatsvindt.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20