Kersvers staatssecretaris Mathieu Michel test positief, federale regering (nog) niet in quarantaine

Matthieu Michel (MR), de nieuwe staatssecretaris voor onder meer Digitale Agenda, heeft positief getest voor Covid-19. De federale regering gaat echter vooralsnog niet in quarantaine. Volgens het kabinet van premier Alexander De Croo had geen enkel regeringslid de afgelopen week een hoogrisicocontact met Michel.

De coronapandemie heeft nu ook de federale regering bereikt. Eerder ging het kabinet van Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) in quarantaine nadat een van haar medewerkers overleed aan het virus. Ook de Waalse en Brusselse regering zijn in quarantaine na besmettingen van enkele ministers.

En nu is het dus de beurt aan Mathieu Michel. Hij testte donderdag positief voor Covid-19, nadat hij afgelopen zaterdag een hoogrisicocontact had met een besmet persoon.

Dat betekent echter vooralsnog niet dat de hele federale regering in quarantaine gaat. Volgens het kabinet van De Croo heeft geen enkel ander regeringslid de afgelopen week een ‘rechtstreeks hoogrisicocontact’ gehad met Michel.

‘De leden van de regering blijven uiterst waakzaam en houden zich aan de algemene voorzorgsmaatregelen’, klinkt het nog.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20