Karel Van Eetvelt weg bij RSC Anderlecht; Wouter Vandenhaute nu ook officieel voorzitter

Karel Van Eetvelt legt begin april van dit jaar zijn functie als chief executive van voetbalclub RSC Anderlecht neer. Hij heeft tijdens de eerste raad van bestuur van de club in het nieuwe jaar zijn ontslag aangeboden. Van Eetvelt (54) zal bij zijn vertrek exact één jaar aan het roer van Anderlecht hebben gestaan.

Hij zal worden opgevolgd door Jos Donvil, die nu al de operationele leiding binnen de club in de handen had. Het vertrek van Van Eetvelt is een volgende bestuurlijke verschuiving bij de club in korte tijd. Wouter Vandenhaute is door de raad van bestuur tevens officieel tot voorzitter benoemd.

Schuldenberg

Midden januari vorig jaar werd Karel Van Eetvelt door Anderlecht als nieuwe chief executive voorgesteld. Hij trad begin april officieel in functie. Het werd voor de club geen makkelijk jaar. Sportief liep het allesbehalve van een leien dak. Bovendien kampte de club ook met een hoge schuldenberg. 

‘Ik ben Karel dankbaar voor wat hij in het voorbije jaar voor de club heeft gerealiseerd,’ reageerde Wouter Vandenhaute op het vertrek van Van Eetvelt. ‘We zijn in zeer moeilijke omstandigheden moeten starten. Samen ontwikkelden we een duidelijk herstelplan, werkten we aan een betere interne structuur en zetten we ook een scherp sportief kader neer. Zonder Karel was dat op deze korte tijd nooit gelukt. Sinds ik voorzitter ben geworden, is onze rolverdeling veranderd. Nu ik officieel benoemd ben, heeft Karel beslist om terug te treden.’

Voorzitter

Vandenhaute, die oorspronkelijk als adviseur was aangetrokken, werd later tot voorzitter benoemd. Die aanstelling werd nu door de raad van bestuur officieel bevestigd. Vandenhaute had die functie in juni vorig jaar aanvaard, maar moest eerst nog zijn aandelen in het spelersbureau Let’s Play verkopen. Dat is tijdens de kerstvakantie gebeurd.

Van Eetvelt zelf gaf aan tijd nodig te hebben om na te denken over zijn toekomst. ‘Ik verlaat straks deze job, maar neem geen afscheid van de club,’ benadrukte hij. ‘Ik ga de huidige leiding de volgende maanden helpen om de overgang vlot te laten verlopen.’ Hij waarschuwde echter wel dat Anderlecht nog een lange weg voor de boeg heeft vooraleer de club opnieuw de top heeft bereikt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20