JP Morgan laat klanten beleggen in crypto’s, maar CEO blijft zeer kritisch: “Bitcoin is waardeloos”

Jamie Dimon, de CEO van JP Morgan, is consistent in zijn communicatie over cryptomunten. De topman deinst er niet voor terug om onder meer Bitcoin (BTC) met de regelmaat van de klok met de grond gelijk te maken. Ondanks de recente stijging van de grootste cryptomunt op de markt blijft Dimon ervan overtuigd dat BTC waardeloos is.

Waarom is dit belangrijk?

Bitcoin is de afgelopen weken bezig aan een bescheiden remonte. Op het moment van dit schrijven schommelt de koers van de cryptomunt rond 56.000 dollar. Sommige analisten verwachten dat het slechts een kwestie van tijd is vooraleer de munt opnieuw de grens van 60.000 dollar overschrijdt.

Dimon is hoe dan ook niet onder de indruk van de recente stijging van Bitcoin. Op het hoogtepunt deze week was de munt zo’n 57.700 dollar waard. Tijdens een virtuele conferentie van het Institute of International Finance zei Dimon dat hij ervan overtuigd blijft dat BTC waardeloos is.

Klanten JP Morgan kunnen beleggen in crypto’s

Hij voegde er wel aan toe dat zijn persoonlijke mening geen impact heeft op de koers die JP Morgan vaart. Vermogende klanten bij de bank kunnen namelijk in verschillende cryptomunten beleggen. “Onze klanten zijn volwassen, ze zijn het oneens. Dat is wat markten maakt. Als ze toegang willen tot het kopen en verkopen van Bitcoin, kunnen wij ze legitieme opties aanbieden”, aldus Dimon.

Dimon kant zich niet tegen alle cryptomunten. De topman ziet namelijk potentieel in stablecoins. Dat zijn munten die gekoppeld zijn aan een bepaalde valuta, zoals de dollar. JP Morgan heeft bijvoorbeeld zijn eigen JPM Coin.

Het is niet de eerste keer dat Dimon kritiek uit op Bitcoin. Hij heeft al herhaaldelijk zijn gal gespuwd. Eind september zei hij nog in een interview met Times of India dat hij ongevoelig blijft voor de potentiële koersstijgingen van Bitcoin. Hij sluit zelf niet uit dat de waarde van de munt kan vertienvoudigen, maar dat kan hem naar eigen zeggen niet schelen. “Je bent een dwaas als je belegt in cryptomunten”, klonk het toen.

Voor- en tegenstanders

Dimon is overigens niet de enige topman uit de financiële wereld die zich kant tegen crypto’s. Warren Buffett en Charlie Munger, de topmannen bij Berkshire Hathaway, zijn ook niet bepaald voorstanders van de digitale munten. Buffet heeft in het verleden BTC al vergeleken met “rattenvergif in het kwadraat.”

Dat terwijl andere topfiguren uit de financiële wereld, zoals Mike Novogratz, Stanley Druckenmiller en Paul Tudor Jones, de crypto’s inmiddels in de armen hebben gesloten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20