Is Bitcoin goed op weg om een nieuw record te breken?

Bitcoin (BTC) heeft opnieuw de wind in de zeilen. Na vorige week overtuigend de kaap van 50.000 dollar te ronden is de grootste cryptomunt op de markt nog zo’n 8.000 dollar verwijderd van een nieuw record. Op dit moment schommelt de waarde van BTC rond 57.200 dollar.

De zomer was allesbehalve een zwoele periode voor de BTC-liefhebbers. Bij de start van de zomervakantie was de waarde van hun favoriete cryptomunt even gezakt tot net onder de grens van 30.000 dollar. Bitcoin is ondertussen uit dat dal kunnen kruipen, maar had tot vorige week alle moeite om opnieuw overtuigend de kaap van 50.000 dollar te ronden. Ondertussen komt de kaap van 60.000 dollar in het zicht.

Koersverloop BTC de afgelopen 24 uur: Bron: Coinmarketcap

Op recordkoers?

Bitcoin is op het moment van dit schrijven zo’n 57.200 dollar waard. Daarmee is de munt nog zo’n 7.600 dollar verwijderd van de vorige recordhoogte in april. Op 14 april was BTC op het hoogtepunt welgeteld 64.863 dollar waard.

Verschillende crypto-experts zijn er hoe dan ook van overtuigd dat de cryptomunt nu in een opwaartse cyclus zit. De bekende cryptohandelaar Michael van de Poppe liet via Twitter weten dat hij verwacht dat BTC in een volgende fase van de opwaartse koersbeweging de kaap van 61.000 dollar zal ronden.

De gerenommeerde cryptohandelaar Plan B verwacht dan weer dat BTC de maand zal afsluiten op 58.800 dollar. Dat is geen nieuw record, maar wel 2.200 dollar hoger dan de huidige koers.

Positieve signalen

Alles wijst er dus op dat Bitcoin een opwaartse beweging heeft ingezet. Er was de afgelopen weken dan ook heel wat goed nieuws te rapen met betrekking tot de cryptomunt. Zo bedraagt de marktwaarde van Bitcoin opnieuw 1.000 miljard dollar. Daarmee doet de digitale munt het beter dan onder meer Tesla en Facebook. Die giganten hebben een market cap van respectievelijk 780 en 922 miljard dollar.

Voorts heeft de Amerikaanse toezichthouder SEC Bitcoin een duwtje in de rug gegeven. Gary Gensler, de voorzitter van de SEC, zei vorige week dat de Verenigde Staten geen plannen hebben om cryptomunten te verbieden. Hij reageerde daarmee op het strenge optreden van China tegen de munten.

Daarnaast is de kans groot dat de SEC de handel in Bitcoin-ETF’s zal goedkeuren. Een ETF is een fonds die de koers van een bepaalde index volgt. In dit geval volgt de ETF de koers van Bitcoin. Een belegger moet dan geen BTC bezitten om daarin te kunnen beleggen.

Ook merkte de Amerikaanse zakenbank JP Morgan vorige week op dat institutionele beleggers goud dumpen voor Bitcoin. Ze zouden de cryptomunt zien als een betere hefboom tegen de inflatie dan de edelmetaal.

(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20