Joe Biden zamelt grootste bedrag ooit op één maand in

De Amerikaanse Democratische presidentskandidaat Joe Biden heeft in augustus 364,5 miljoen dollar (308 miljoen euro) bij elkaar geharkt. Dat is het hoogste bedrag dat een presidentskandidaat ooit in één maand tijd kon inzamelen.

Biden kondigde de mijlpaal zelf aan via Twitter. Volgens hem is 95 procent van het geld afkomstig van gewone supporters en dus niet van rijke donoren.

Maar daarmee is het spel nog lang niet gespeeld voor Biden. De 77-jarige Democraat is op het vlak van geldinzameling al elke maand voorbijgestoken door Donald Trump, behalve dan deze keer. Het campagneteam van Biden heeft ook nog niet aangekondigd hoeveel er werd uitgegeven in augustus, dus is het moeilijk te bepalen hoeveel geld hij nog over heeft.

Uitgaven

Trump heeft sinds 2017 dan weer 1 miljard dollar uitgegeven aan zijn campagne, en ook dat is een record. De vorige president Barack Obama gaf over dezelfde periode maar 643 miljoen dollar uit aan reclame en verkiezingsrally’s.

Begin augustus had de Trump-campagne een spaarpot van 300 miljoen dollar, Biden moest het stellen met 294 miljoen dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20