Jo Van Biesbroeck wordt nieuwe voorzitter Telenet; opvolger van Bert De Graeve

Bij telecomoperator Telenet legt Bert De Graeve zijn functie als voorzitter van de raad van bestuur neer. Hij zal na de algemene aandeelhoudersvergadering eind april worden opgevolgd door Jo Van Biesbroeck. De toekomstige voorzitter zou verwachten de functies maximaal een jaar uit te oefenen.

Hierdoor zou aan de raad van bestuur van Telenet de nodige continuïteit moeten bieden om nieuwe leden in te werken. Na afloop van die periode zou Dirk Van den Berghe tot voorzitter worden benoemd.

Tijdelijke opvolger

“Bert De Graeve zal na de jaarlijkse algemene vergadering op 27 april terugtreden als voorzitter van de raad van bestuur van Telenet”, merkte het bedrijf op. Daarbij zou De Graeve volgens Telenet verzocht hebben om aan de algemene vergadering geen verlenging van zijn mandaat voor te stellen. De Graeve (66) was acht jaar lang voorzitter van de raad van bestuur van Telenet.

John Porter, chief executive van Telenet, benadrukte Bert De Graeve te willen danken voor zijn leiderschap en visie. “Met al zijn ervaring in de telecomsector en de mediawereld heeft hij het team geïnspireerd en geholpen om Telenet te laten uitgroeien tot het bedrijf waar gedurfde media-activiteiten gekoppeld worden aan superieure connectiviteitsdiensten”, stipte Porter aan.

Er werd daarbij ook nog gemeld dat beslist werd om Jo Van Biesbroeck (65) tot opvolger van De Graeve aan te stellen. Van Biesbroeck is al zeven jaar onafhankelijk bestuurder van Telenet. Hij maakte voordien vooral carrière bij de Leuvense brouwerij Artois, die hij over verscheidene decennia mee hielp uitgroeien tot de wereldwijde marktleider AB Inbev. 

Van Biesbroeck vervulde bij de brouwer verscheidene managementfuncties, maar midden vorig decennium verliet hij het bedrijf. Datzelfde jaar werd hij ook opgenomen in de raad van bestuur van de telecomgroep Telenet. Hij vervulde daarnaast ook nog bestuursmandaten bij Matexi en Etex. Van Biesbroeck was tijdens de tweede helft van het voorbije decennium ook op als operationeel manager van voetbalclub RSC Anderlecht

Retailwereld

Op de algemene vergadering van Telenet zal ook Dirk Van den Berghe (58) als onafhankelijk bestuurder worden aangesteld. Hij bekleedde tot vorig jaar achtereenvolgens een aantal managementfuncties bij de supermarktgroepen Delhaize en Walmart.

Bert De Graeve merkte daarbij op dat Van den Berghe met zijn grote ervaring in de retail en de e-commerce als bestuurder en voorzitter voor Telenet een belangrijke meerwaarde zal betekenen.

Dirk Van den Berghe is momenteel voorzitter van de raad van bestuur van The Very Group, voorzitter van het remuneratiecomité bij de GoTo Company en onafhankelijk bestuurder bij de Colruyt Group. Naast Dirk Van den Berghe worden bij Telenet ook Lieve Creten, John Gilbert en Madalina Suceveanu als nieuwe bestuurder worden voorgedragen.

Tevens worden de mandaten van Amy Blair en Severina Pascu verlengd. Christiane Franck zal echter uit de raad van bestuur stappen. Zij heeft immers de maximum toegelaten leeftijd bereikt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20