Telenet Group Holding

Het ontstaan van Telenet is voornamelijk te danken aan de vraag naar een tweede telecomoperator, naast Belgacom (nu Proximus). Op die manier wou de Vlaamse regering gezonde concurrentie creëren binnen de markt. Voor het opstarten van de tweede Belgische telecomaanbieder in 1996 gingen de oprichters in zee met het Amerikaanse ‘US West’. Inmiddels is de aandeelhoudersstructuur van het bedrijf al grondig gewijzigd door verschillende acquisities. Op vandaag is Telenet voor 58,28% in handen van de ‘Liberty Global Group’: een internationale speler in breedband-, video- en communicatiediensten.

Naast diensten zoals telefonie, internet en digitale televisie, heeft de Telenet holdinggroep ook enkele dochterbedrijven in de mediasector zoals ‘Woestijnvis’ en ‘De Vijver Media’. Andere participaties van de groep zijn bijvoorbeeld: ‘The Park’, een bedrijf gespecialiseerd in Virtual Reality belevenissen en ‘Streamz’, een on-demand streamingdienst, in samenwerking met DPG Media. Ook de telecomaanbieder ‘BASE’ behoort tot de portefeuille. De voorgenoemde bedrijven zijn slechts enkele van de participaties en dochterbedrijven uit het gamma van Telenet. In het verleden integreerde de firma ook geregeld kleinere bedrijven om de expertise te vergroten. Zo is er bijvoorbeeld C-Cure dat specialiseert in internetbeveiliging.

Telenet verkoopt naast abonnementen ook zelf elektronica en domotica, zoals een slimme deurbel en een pakjes-box die een veilige levering van pakjes mogelijk moet maken. Voor zakelijke klanten is er ook ondersteuning mogelijk voor het opzetten van een website. Kmo’s en grote bedrijven kunnen tenslotte nog rekenen op enkele producten en diensten, zoals camerabeveiliging.

Verdienmodellen

  • Abonnementsdiensten
  • Installaties apparatuur
  • Verkoop elektronica
  • B2B dienstverlening
Meer