Jeff Bezos en co bouwen Orbital Reef, “een multifunctioneel industriepark in de ruimte”

Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van Jeff Bezos, en sectorgenoot Sierra Space kondigen de bouw van het commercieel ruimtestation Orbital Reef aan.

Het gaat om een ruimtestation in een lage omloopbaan rond de aarde die tussen 2025 en 2030 operationeel moet zijn. De initiatiefnemers noemen het “een businesspark voor gemengd gebruik” in de ruimte. Zowel overheden, bedrijven als individuele mogen zich aanmelden als gebruiker-klant.

“Ervaren ruimtevaartagentschappen, hightechconsortia, landen zonder ruimtevaartprogramma, media en reisbedrijven, ondernemers en investeerders, ze hebben allemaal een plaats in Orbital Reef”, zo klinkt het. “Als de belangrijkste commerciële bestemming in een lage baan om de aarde, zal Orbital Reef de essentiële infrastructuur bieden die nodig is om de economische activiteit op te schalen en nieuwe markten in de ruimte te openen.”

Orbital Reef

Het project wordt uitsluitend door bedrijven gefinancierd en zal ook alleen door commerciële partners ontwikkeld en gerund worden, zo maken Blue Origin en Sierra Space bekend. Ze kondigen Boeing, Redwire Space, Genesis Engineering Solutions en Arizona State University aan als deelnemers.

ISS

Orbital Reef zegt te kunnen bouwen op de fundamenten die het ruimtestation ISS gelegd heeft. “Al meer dan zestig jaar hebben NASA en andere ruimteagentschappen orbitale ruimtevluchten en ruimtebewoning ontwikkeld, waardoor we in dit decennium een ​​commerciële start kunnen maken”, zegt Brent Sherwood van Blue Origin.

“We zullen de toegang uitbreiden, de kosten verlagen en alle diensten en voorzieningen bieden die nodig zijn om ruimtevluchten te normaliseren. Een levendig zakelijk ecosysteem zal groeien in een lage baan om de aarde en nieuwe ontdekkingen, nieuwe producten, nieuw amusement en wereldwijd bewustzijn genereren.”

Ruimtewandelingen

Genesis Engineering krijgt de opdracht om een single person spacecraft te maken. Dat wordt een ruimtetuigje waarmee “ruimtewerkers” en toeristen ruimtewandelingen zullen kunnen maken in de nabijheid van Orbital Reef. Volgens Genesis Engineers zullen zulke ruimte-uitstapjes routine worden.

Orbital Reef

(bzg)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20