PS-Kamerlid Delizée meent dat zijn stemmen verkeerd geteld zijn: “Het is onmogelijk”

Vertrekkend Kamerlid Jean-Marc Delizée (PS) is ervan overtuigd dat zijn voorkeurstemmen verkeerd zijn geteld.

Opgemerkt: Delizée betwist het totale aantal niet, maar wel de verdeling ervan.

  • Delizée kreeg als lijstduwer 6.349 voorkeurstemmen in het kieskanton Couvin, in de provincie Namen. Onder Couvin vallen de gemeenten Couvin en Viroinval. Het is de stemverdeling tussen de twee die Delizée dwars zit.
  • Volgens de officiële resultaten kreeg hij in Couvin 1.408 stemmen en in Viroinval maar 285 stemmen. Delizée was in Viroinval burgemeester en schepen, momenteel is hij er gemeenteraadslid. Volgens de politicus waren er getuigen in de stembureaus aangaven dat hij minstens 1.000 voorkeurstemmen in zijn thuisgemeente had moeten halen. “285 stemmen in Viroinval, dat is onmogelijk”, reageert Delizée dan ook.
  • Volgens Delizée misbruiken politieke tegenstanders de officiële kiesuitslag in zijn gemeente om nepnieuws te verspreiden met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. Hij vraagt een correctie en zal, indien nodig, een klacht indienen.
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.