JBC sluit morgennamiddag al haar filialen voor Buitenspeeldag

Op 18 april is het Buitenspeeldag in Vlaanderen. Bij JBC willen ze van deze dag een echte feestdag maken. Het hoofdkantoor en alle JBC-winkels zullen morgen vanaf 12 uur de deuren sluiten. Zo willen ze ervoor zorgen dat hun personeel kan gaan buitenspelen met hun kroost.

Morgen is het Buitenspeeldag. Dat betekent dat de televisiezenders voor kinderen geen programma’s uitzenden, dat leerkrachten geen huiswerk geven en dat er in Vlaanderen tal van activiteiten voor kinderen zijn. Bij JBC zullen er bovendien geen kleren verkocht worden. Alle werknemers hebben namelijk van hun werkgever een extra halve dag verlof gekregen. Het hoofdkantoor en de 130 winkels zullen vanaf 12 uur gesloten zijn.

Alle winkels sluiten op een niet-officiële feestdag

Volgens CEO Bart Claes telt het bedrijf veel jonge ouders. Hij vindt het belangrijk dat zij met hun kroost kunnen gaan buitenspelen. “We willen dat onze medewerkers tijdens deze feestdag de tijd nemen om te genieten met hun gezin, en richten ons dus niet op de verkoop van kleding. Ons medewerkersbestand telt veel (jonge) ouders. Door deze vrije namiddag geven we hen een zetje om mee te doen aan Buitenspeeldag”, zegt Claes aan HLN.

Een sluiting is natuurlijk geen evidentie. “Alle winkels sluiten is niet niks. Het is de eerste keer dat JBC al zijn medewerkers vrijaf geeft op een niet-officiële feestdag. Maar klant is koning, en bij JBC is dat het kind”, verduidelijkt de CEO.

Familie centraal

De Belgische modeketen is zelf een familie-onderneming. Aan het roer staan broer en zus Claes. Familie is dus een belangrijke waarde, en het kind neemt daarbij een centrale rol in. “Shoppen moet fun zijn. We kleden de winkels leuk aan voor de kinderen en we steken ook fun in onze kinderkleding, zoals een swipe T-shirt met pailletten of een sweater die je zelf kan inkleuren. Onze jaarplanning is ook helemaal afgestemd op kinderen, van paaszoektochten tot het Sinterklaasbezoek”, legt Claes uit.

De keten heeft overigens nog een duidelijke boodschap voor de klanten: “Kom woensdagnamiddag niet shoppen en neem gerust een dag verlof om gewoon wat met je kinderen te spelen, ook als de rest van de wereld druk bezig is.”

Positieve reacties bij het personeel

De werknemers waren uiteraard heel enthousiast. “De reacties gingen verder dan ‘yes, een vrije dag!’ Iedereen is enthousiast over het initiatief en is van plan het kind morgen in zichzelf naar buiten te laten komen”, verduidelijkt Claes.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20