Weten waar een kledingstuk werd gemaakt? JBC lanceert transparantie-knop

De Belgische winkelketen JBC profileert zich al jaren als een duurzame retailer. De keten draagt transparantie daarbij hoog in het vaandel. Het bedrijf lanceert daarom een ’transparantie-knop’, waarmee kan je vanop de webshop kan zien waar een bepaald kledingstuk werd geproduceerd.

Op de webshop van JBC kan je bij de kledingstukken uit de collectie ‘I Am’ nu doorklikken naar Trace this item. Op die manier zie je meteen in welke fabriek het kledingstuk werd geproduceerd. Je krijgt er nog wat bijkomende informatie bovenop. Zo krijg je te zien waar de betreffende fabriek zich precies bevindt, hoeveel mensen er werken en wanneer de laatste audit er plaatsvond. Die fabrieken kunnen nog steeds in pakweg China of Bangladesh bevinden, maar er wordt wel benadrukt dat de stukken niet door kinderen of  tegen hongerlonen werden geproduceerd.

Duurzame winkelketen

JBC profileert zich al lang als duurzame winkelketen. Zo tekende de keten in 2013 als eerste Belgische retailer het Bangladesh Veiligheidsakkoord, om veilige werkomstandigheden te garanderen voor werknemers van kledingfabrieken. Daarnaast is JBC ook aangesloten bij de Fair Wear Foundation. Nu gaat het bedrijf dus nog een stapje verder in transparantie. Voorlopig vind je de transparantie-knop alleen bij de collectie ‘I Am’, maar bedoeling is dat dit in de toekomst wordt uitgebreid naar alle collecties. Op het vlak van grondstoffen is het de bedoeling dat er iets gelijkaardigs komt, want ook op ecologisch vlak wil JBC een steentje bijdragen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20