Japanse universiteit houdt virtuele diploma-uitreiking met robots op afstandsbediening

Een Japanse universiteit schakelt technologie in zodat studenten hun diploma-uitreiking in volle pandemie toch nog kunnen ervaren. 

Door de voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus dreigden studenten in Tokio de langverwachte ceremonie aan het einde van jarenlange studies te moeten missen. De Business Breakthrough (BBT) Universiteit heeft daar echter een originele oplossing voor gevonden. 

De universiteit schakelde Newme-robots in, een soort digitale avatars ontworpen voor tele-aanwezigheid. Via iPads verbonden aan een mobiel statief, konden de afgestudeerden het podium ‘betreden’ om hun diploma in ontvangst te nemen vanuit hun luie zetel.

Foto: BBT University

Elke student gebruikte Zoom om via de tablet op afstand deel te nemen aan de ceremonie, die plaatsvond in Hotel Grand Palace op 28 maart. De afgestudeerden bestuurden zelf hun avatars.

De robots werden zelfs aangekleed met de traditionele academische baret en toga, om de ervaring zo authentiek mogelijk te maken. 

Foto: BBT University

‘Toen ik mij aanmeldde voor de opleiding had ik nooit gedacht dat ik een avatar zou besturen om mijn diploma te ontvangen’, zegt een van de kersvers gediplomeerden op de website van de universiteit. ‘Een diploma in het openbaar ontvangen is toch de kers op de taart.’

De avatars zijn ontworpen door ANA Group, die onder meer actief is in de Japanse luchtvaart. Volgens de makers worden ze ook gebruikt voor museumbezoeken en andere uitstapjes die niet meer in levende lijve mogelijk zijn door de coronapandemie. 

Meer
Mijn Volglijst

Groeitempo industrie eurozone iets omhoog

01/12/2021 09:05

(ABM FN-Dow Jones) Het groeitempo van de industrie in de eurozone is in november gestegen, maar wel iets minder dan verwacht. Dit bleek woensdag uit definitieve cijfers van Markit.

De inkoopmanagersindex voor de industrie van de muntunie steeg in november van 58,3 naar 58,4. De voorlopige indicatie wees in november op 58,6.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20