Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 24 OKT

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Japan wil nu ook vrouw van Ghosn voor de rechter slepen

Logo Business AM
Business

07/01/2020 | Julie Putseys | 3 min leestijd

Carlos en Carole Ghosn op het filmfestival van Cannes in 2018, toen er nog geen vuiltje aan de lucht was. - EPA/FRANCK ROBICHON.

Aanklagers in Japan hebben een aanhoudingsmandaat verkregen voor de vrouw van Carlos Ghosn, de oud-topman van autobouwer Nissan die vorige week Japan ontvluchtte.

Volgens Kyodo News wordt Carole Ghosn verdacht van meineed: ze zou in april in een rechtbank in Tokio een valse verklaring afgelegd hebben. Ze vertoeft nu samen met haar man in Libanon.

Begin januari vaardigde Interpol al een internationaal aanhoudingsbevel uit tegen Carlos Ghosn, enkele dagen nadat hij van Japan naar Libanon gevlucht is. In Japan was hij vrij op borg, in afwachting van zijn proces over vermoedelijke financiële malversaties.

‘Japans complot’

Ghosn dook vorige week opeens op in Beiroet. Hij zegt Japan te hebben verlaten omdat hij daar geen kans had om zich fatsoenlijk te verdedigen tegen de aanklachten. Er is nog altijd veel onduidelijk over hoe Ghosn, die 24 uur per dag werd bewaakt, Japan is ontvlucht. Wel zeker is dat hij van Japan naar Turkije vloog en daarvandaan met een privévliegtuig naar Beiroet ging.

Ghosn zal woensdag zijn kant van het verhaal uit de doeken doen. Hij beloofde namen te zullen noemen van mensen die verantwoordelijk zijn voor zijn val, onder wie hooggeplaatste mensen binnen de Japanse overheid. Volgens de automagnaat is sprake van een complot tegen hem.

Ghosn ontkent rol van vrouw

Zijn verklaring zal een nieuw hoofdstuk toevoegen aan de saga rond de automagnaat die ongeveer een jaar geleden in Japan voor het eerst werd gearresteerd. Hij zat maanden vast en kwam op borgtocht vrij. Hij werd daarop weer gearresteerd, kwam opnieuw vrij, maar moest zijn proces afwachten onder huisarrest.

Ghosn mocht geen contact hebben met zijn vrouw, omdat de autoriteiten geloofden dat zij hem had geholpen bij het verdoezelen van zijn misdaden. Dat zou voor Ghosn de druppel zijn geweest in zijn beslissing om te vluchten. Ghosn ontkende eerder dat zijn vrouw of zijn familie een rol speelden bij zijn ontsnapping.

Lees ook:

Source: Belga


Gelijkaardige artikels


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.688.829
 • Aantal
  doden
  1.137.115
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  270.132
 • Aantal
  doden
  10.588
Biden vs Trump
AMERIKAANSE VERKIEZINGEN
Volg het hier LIVE elke dag
 • Wie wint de Amerikaanse verkiezingen?

  Biden vs Trump
Logo Business AM

Business AM | Stocks