Jan Derluyn nieuwe eigenaar van Sleurs Metaalconstructies (Balen)

Jan Derluyn neemt Sleurs Metaalconstructies uit Balen over. Samen met de directie is er de afgelopen maanden ernstig nagedacht over de toekomst van het bedrijf. Derluyn zal voortaan de dagelijkse leiding op zich nemen teneinde de groei van Sleurs te garanderen. Oprichter Richard Sleurs gaat met pensioen.

Sleurs Metaalconstructies is opgericht door Richard Sleurs in 1965 en produceerde in eerste instantie enkel staalconstructies. Over de jaren heen breidden de activiteiten van de onderneming uit naar onder meer machinebouw, milieutechnieken, automobieltechnieken, automatisatie, engineering, bulkhandeling en kokertransport. Vandaag is Sleurs naar eigen zeggen een grote Europese speler in zijn sector, met een uitgebreid referentiepakket van grote klanten.

Derluyn is niet aan zijn proefstuk toe. Bovenop zijn internationale carrière was hij al eerder CEO van de bedrijven Meubelprofijt in Ichtegem en Melotte in Remicourt.

 

Meer
Mijn Volglijst

Valuta: dollar fundamenteel beter dan euro

27/11/2021 09:24

(ABM FN-Dow Jones) Fundamenteel staat de Amerikaanse dollar er beter voor dan de euro. Dit vindt valuta-analist Joost Derks van iBanFirst.

Daarbij verslechtert de coronasituatie in Europa "in rap tempo met mogelijk hardere lock-downs tot gevolg". De euro/dollar is hier afgelopen week ook al op vooruit gelopen, maar werd aan het eind van de afgelopen handelsweek een halt toegeroepen, zag Derks.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20