James Bond-film weer uitgesteld: honderden bioscopen van Cineworld gaan mogelijk dicht

Grote tegenvaller voor de bioscopen: de première van de nieuwste James Bond-film ‘No Time To Die’ is opnieuw uitgesteld. De film, met Daniel Craig voor de laatste keer in de rol als 007, is nu gepland op 2 april 2021.

Daarmee heeft de film al een jaar vertraging. In maart kondigden de producers aan dat de première van april 2020 naar november 2020 verschoven wordt, en nu komt volgt een nieuwe verschuiving naar april 2021. Dat betekent dat de bioscopen een grote kaskraker in het najaar mislopen.

Een reactie liet niet lang op zich wachten. Cineworld, de op één na grootste bioscoopexploitant ter wereld, sluit deze week voor onbepaalde tijd de deuren in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Ierland, melden Britse en Amerikaanse media zondag. Het zou gaan om meer dan 500 Regal-bioscopen in de VS en 128 vestigingen op de Britse eilanden, volgens de onbevestigde berichten.

200 miljoen

De laatst uitgebrachte James Bond-film heette Spectre en verscheen in 2015. De film bracht meer dan 750 miljoen euro op. No Time To Die had een budget van meer dan 200 miljoen euro.

Merkwaardig genoeg presenteerde popfenomeen Billie Eilish wel al de muziekvideo van het themanummer voor de film op YouTube.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20