Première nieuwe Bond-film uitgesteld door coronavirus

Daniel Craig in de nieuwe James Bond-film ‘No Time to Die’. – Isopix

‘No Time to Die’, de nieuwe James Bond-film zal pas in november in première gaan. Door de uitbraak van het nieuwe coronavirus vrezen de makers dat ze anders te veel inkomsten zullen mislopen in Azië.

De initiële lancering was voorzien voor april, maar de releasedatum verschuift nu naar 12 november in het Verenigd Koninkrijk en 25 november in de Verenigde Staten. Op de officiële Twitterpagina valt te lezen dat de beslissing er kwam na ‘zorgvuldige overwegingen en een grondige evaluatie van de wereldwijde filmmarkt’. Naar alle waarschijnlijkheid zal ook de première in België uitgesteld worden.

De 25ste telg uit de James Bond-franchise is de eerste geplande blockbuster die anticipeert op het nieuwe coronavirus Covid-19. Eerder had een fanblog in een open brief al aangestuurd op een eventueel uitstel. ‘De gezondheid en het welzijn van fans wereldwijd is belangrijker’, argumenteerde de site. Het is nu wel de vraag hoe andere grote filmproducties zullen reageren. Zo brengt entertainmentgigant Disney later deze maand ‘Mulan’ uit.