Ivanka Trump accepteert betaling met Bitcoin voor haar luxeappartementen in ‘cryptohemel’ Miami

Het Miami Arte Surfside-appartementencomplex van Ivanka Trump, dochter van Donald Trump, richt zich tegenwoordig vooral op cryptomiljonairs en -miljardairs. Arte Surfside zal dan ook cryptovaluta’s accepteren als een vorm van betaling voor de resterende luxewoningen in zijn aanbod.

Een tijd geleden opperde Yahoo Finance dat Ivanka van alle Trumps wel eens het meest receptief tegenover cryptovaluta’s kon staan. Dat blijkt nu te kloppen. 

De vastgoedontwikkelaars van Sapir Corp (die het appartementencomplex aanbieden en banden hebben met de Trump Organization, red.) zijn een samenwerking aangegaan met handelsplatform SolidBlock, waardoor potentiële kopers kunnen betalen in onder meer Bitcoin en Ether.

Volgens de persaankondiging kost de goedkoopst beschikbare appartement 10,3 miljoen dollar. Deze bevat vijf slaapkamers, een binnenzwembad, een meditatievijver, een tennisbaan op het dak en eigen op temperatuur gecontroleerde parkeerplaatsen.

Onder de duurste luxewoningen uit het ‘crypto-aanbod’ bevindt zich het Villa Nove penthouse, dat momenteel genoteerd staat voor 38 miljoen dollar, weet Cointelegraph.

Miami als cryptohemel?

Sapir Corp haalde aan dat een aantal topbedrijven uit Silicon Valley, alsook durfkapitaalbedrijven, naar Miami waren verhuisd en dat dit een grote rol speelde bij de beslissing om cryptovaluta’s te accepteren.

Francis Suarez, de burgemeester van Miami, had eerder ontmoetingen met Tesla-CEO Elon Musk, Twitter-CEO Jack Dorsey, en Google-CEO Eric Schmidt om hen te overtuigen hun organisaties naar Miami te verkassen. Zo heeft cryptofinancieringsbedrijf XBTO Group een nieuw kantoor in Miami. Ook hebben Scott Minerd van het globale investeringsbedrijf Guggenheim Partners en Peter Thiel-medewerker Keith Rabois er vastgoed gekocht. 

‘De omarming van cryptocurrency en opkomende technologieën in alle sectoren van de industrie is precies hoe Miami de stad van de eeuw zal worden’, liet burgemeester Suarez optekenen. 

Volgende maand zal Miami overigens gastheer zijn van ’s werelds grootste Bitcoin-conferentie. Een ticket voor alle lezingen en events daar kost maar liefst 12.000 dollar (of 0,00021 Bitcoin) …

bron: b.tc

Lees ook: Bent ú niet geïnteresseerd in een Trump-woonst?

Meer