Echtpaar Kushner-Trump ruilt Witte Huis voor ‘miljardairsbunker’ in Miami

De familie Trump bereidt haar vertrek uit het Witte Huis voor. Terwijl president Trump zijn hotel Mar-a-Lago in West Palm Beach laat opknappen, hebben zijn dochter Ivanka en haar man Jared Kushner de hand gelegd op een stuk grond in ‘de miljardairsbunker’ van Indian Creek, een van de duurste buurten van Miami.

Het echtpaar Kushner-Trump betaalde er 24,7 miljoen euro voor een lap grond van 7.200 vierkante meter, met een 60 meter lange aanlegplaats voor boten. Verkoper is de Spaanse charmezanger Julio Iglesias, die sinds 1978 grote stukken grond in de zone opkocht en ze nu vanwege hun exorbitante prijs opgesplitst moet verkopen.

In de staat Florida is er geen inkomensbelasting. Het geld moet dus van elders komen en dat is veelal vastgoed. De familie Kushner-Trump zal jaarlijks 390.000 euro aan vastgoedbelasting moeten ophoesten. Gerekend wordt dat het huis dat het gezin met zijn drie kinderen er wil gaan bouwen nog eens 20 miljoen euro zal kosten.

Jared Kushner en zijn echtgenote Ivanka Trump (Isopix)

Van waar de naam ‘miljardairsbunker’?

Waarom Indian Creek ‘de miljardairsbunker’ wordt genoemd? Het gaat om een eiland van 121 hectare groot, omgeven door het water van Biscayne Bay. In 2019 woonden er 89 mensen.

Het eiland is met het vasteland verbonden door een brug. Die wordt 24/7 bewaakt door de politie. Tenzij ze op de gastenlijst staan, maken nieuwsgierigen geen kans. Op het eiland staan 29 megavilla’s, die permanent worden bewaakt door 13 veiligheidsagenten in wagen. Op het eiland zelf mag niemand zijn wagen verlaten op te wandelen. Daarnaast circuleert ook nog eens een marinepatrouille, die 24/7 rond het eiland vaart.

Elk van de villa’s heeft zeezicht en een eigen aanlegplaats voor boten. Het eiland is ook de basis van de exclusieve Indian Country & Golf Club.

Indian Creek of ‘de miljardairsbunker’ (Foto: Rom-images / SplashNews.com )

De Kushners en de familie Iglesias-Rijnsburger zijn niet de enige beroemdheden die Indian Creek hun thuisbasis mogen noemen. Ook het Braziliaanse topmodel Adriana Lima, haar ex-collega Elle Macpherson en de zangers Ricky Martin, Beyoncé en haar echtgenoot Jay-Z hebben er een optrekje.

Meer