Italië zet volgende stap: enkel activiteiten gericht op overleven van crisis mogen nog

Italië verbiedt met onmiddellijke ingang elke activiteit die niet essentieel is voor het land. Dat heeft premier Giuseppe Conte zaterdagavond aangekondigd. Het land schuift steeds meer op richting een lockdown zoals die in het Chinese Wuhan van kracht was.

Supermarkten en apotheken blijven wel open. Enkel telewerk en productieve activiteiten die in het landsbelang zijn blijven toegelaten, zei Conte. Hij voegde eraan toe dat een medische noodtoestand nu een economische toestand is geworden. ‘We staan voor de moeilijkste opgave sinds het einde van Tweede Wereldoorlog.’

De aankondiging komt er na een opnieuw bitterzwarte dag voor de Italianen. In de Italiaanse regio Lombardije overleden zaterdag opnieuw 546 mensen aan de gevolgen van het coronavirus. Vrijdag stierven daar ook al 380 mensen.  In Lombardije zijn nog strengere maatregelen afgekondigd en evolueert men naar het Wuhan-type van lockdown. Elke buitenactiviteit is daar nu verboden.

De Italiaanse cijfers worden stilaan hallucinant. Meer dan 53.000 Italianen zijn met het coronavirus besmet. 4.825 Italianen zijn aan de gevolgen van het virus overleden. Italië heeft daarmee al een pak meer doden dan China.

Lombardije is de zwaarst getroffen regio in Italië. In totaal stierven in deze regio al meer dan 3.000 mensen. Vooral in de stad Bergamo slaat het virus verwoestend toe. Daar heeft het leger vannacht doodskisten overgebracht naar andere steden omdat er niet voldoende plaats is om ze allemaal in Bergamo te begraven of te cremeren.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20