IT-groep Econocom uitblinker op Brusselse beurs

De Europese beurzen starten de week met winsten, gaande van 0,68 procent in Brussel tot 1,51 procent in Frankfurt. De Brusselse sterindex Bel20 doet er 0,88 procent bij.

In Brussel wint Econocom bijna 10 procent, na het nieuws dat de IT-groep erin geslaagd is om de winst te verhogen. In het eerste halfjaar is de omzet met 12,5 procent gedaald tot 1,24 miljard euro, terwijl de winst met 11,6 procent stijgt tot 43 miljoen euro. Dat is het gevolg van kostenbesparingen die Econocom kon doorvoeren.

Tinc koerst 1,15 procent hoger. De infrastructuurinvesteerder breidt zijn portefeuille uit in Nederland, via een minderheidsbelang van 19,2 procent in de publiek-private samenwerking A15 Maasvlakte-Vaanplein. Het gaat om een investering van zo’n 12 miljoen euro. Tinc financiert infrastructuur in België, Nederland en Ierland, gaande van snelwegen en sluizen tot windparken en zorgcentra.

Digitaks keert terug

In Frankrijk doen LVMH en Kering er respectievelijk 0,64 en 1,45 procent bij. Nochtans dreigt de Amerikaanse regering met een heffing van 25 procent op Franse luxeproducten, als vergelding voor de Franse digitale taks die Amerikaanse technologiebedrijven op hun bord zullen krijgen.

Tot slot klimt G4S 10 procent in Londen. De beveiligingsgroep laat weten dat de resultaten van het eerste halfjaar ‘significant’ boven de verwachtingen van de markt zullen liggen. Beleggers reageren alvast tevreden op de mededeling. Pas volgende week komt G4S met de definitieve cijfers naar buiten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20