Israël boekt wel degelijk vooruitgang in Gaza

Samengevat. Ondanks dat de berichtgeving in de mainstreammedia vaak anders doet vermoeden, boekt Israël aanzienlijke vooruitgang in haar conflict met Hamas in Gaza. De terreurgroep lijdt aanzienlijke verliezen, terwijl wereldwijde steun voor de Israëlische oorlogsinspanningen langer aanhoudt dan Hamas had verwacht. De strijd in Khan Younis toont aan dat Hamas’ krachten afnemen, met een aanzienlijk aantal van hun strijders uitgeschakeld of gevangengenomen door Israël.

Waarom is dit belangrijk?

Deze ontwikkelingen zijn van cruciaal belang omdat ze de potentie hebben om de langdurige impasse in de regio te doorbreken. De afnemende kracht van Hamas en de voortdurende ondersteuning voor Israël vanuit zowel de Verenigde Staten als Europa onderstrepen een mogelijk keerpunt in het conflict, met implicaties voor de toekomstige veiligheid en stabiliteit in het Midden-Oosten.

In het nieuws. Het zuidelijke bolwerk van Hamas, Khan Younis, staat op het punt te vallen, met burgers die de stad verlaten en de resterende Hamas-strijders die omsingeld zijn.

  • De regering Biden en Israëlische voorzichtigheid hebben hebben de oorlog vertraagd, maar de vergelijking met de strijd tegen ISIS in Mosul benadrukt de complexiteit en duur van stedelijke oorlogsvoering.
  • Hamas' strategie blijft menselijke schilden gebruiken en hoopt op een door het Westen afgedwongen staakt-he
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Corneel Vanfleteren & Wouter Verschelden
Meer