Is de heropleving van de techaandelen van korte duur?

Nadat Nasdaq vorige week zijn jaarwinst had verloren, is de techindex aan een herstelbeweging bezig. Sommige experts waarschuwen voor een heropflakkering van korte duur.

De techaandelen hebben het de afgelopen weken zwaar te verduren gekregen. De angst voor renteverhogingen woog op de koersen van techbedrijven, zoals Tesla en Square. De Nasdaq had afgelopen donderdag zelfs zijn volledige jaarwinst in rook zien opgaan. Nu lijkt er een herstelbeweging aan de gang. Zo heeft de techindex dinsdag de beursdag 3,68 procent in het groen afgesloten. Het ziet er op het eerste gezicht naar uit dat de beproeving voor de techbeleggers voorbij is. Al delen niet alle experts die overtuiging.

Voorkeur waardeaandelen

Jeremy Siegel, professor Financiën aan Wharton School, voorspelt dat de heropleving van de techaandelen tijdelijk is. ‘De afgelopen weken hebben we gezien dat meer en meer beleggers inspelen op de heropening van de economie. Ze geven dan ook de voorkeur aan waardeaandelen’, zei hij in een interview met CNBC.

Hij is ervan overtuigd dat de beursrally nog niet voorbij is. ‘Alleen voor techaandelen wordt er even op de pauzeknop gedrukt. We mogen het effect van de hoge rente niet uit het oog verliezen. Ik verwacht niet dat de rentesituatie snel zal veranderen’, klonk het.

Siegel gaf in het interview wel aan dat hij nog potentieel ziet in de techaandelen op lange termijn. ‘Ik verwacht geen crash zoals twintig jaar geleden’, aldus de professor. ‘Maar de komende twaalf maanden zullen de waardeaandelen de sterkhouders van de beurzen zijn.’

Winstbejag

Siegel is niet de enige expert die ervan overtuigd is dat het vet momenteel van de soep is. ‘De afgelopen weken hebben aangetoond dat beleggers voornamelijk uit waren op winstbejag zonder echt rekening te houden met de economische vooruitzichten’, zei Lindsey Bell, chief investment strategist bij Ally Invest, in een interview met Fortune.com.

Lisa Shalett, Wealth Management’s chief investment officer bij Morgan Stanley, is ervan overtuigd dat er een zogeheten rotatiehandel aan de gang is waarbij de focus komt te liggen op andere sectoren. ‘Nieuwe opportuniteiten zullen bepaald worden door trends, zoals de digitalisering van diensten, huisvesting, automatisering, robotica en halfgeleiders’, aldus Shalett.

Hoe dan ook lijkt het merendeel van de experts ervan overtuigd dat er nog een turbulente periode zit aan te komen voor de techbeleggers. ‘Het is momenteel een constant duwen en trekken tussen epische stimulus en vrees rond rente en inflatie. Aangezien dit allemaal gebeurt voordat de meeste westerse economieën zijn heropend, is het zeer waarschijnlijk dat we nog een tijd in dit patroon van hoge volatiliteit zullen zitten’, lieten ze onlangs weten.

Lees ook:

(tb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20