Comeback van techaandelen voedt topdag op Wall Street

Grote technologiebedrijven zwaaiden de plak in Wall Street op dinsdag, nadat een wekenlange inzinking Nasdaq meer dan 10 procent onder zijn piek van februari trok. 

Een terugval van de obligatierente veroorzaakte vandaag een stormloop op aandelen, vooral de techsector profiteerde. De S&P 500 fietste 1,42 procent hoger naar 3.875,44 punten. De industriële mand van de Dow Jones sloot de handelsdag af met 0,10 procent winst. 

Nasdaq ging met alle prijzen naar huis, bij sluiting stond het met 13.073,82 punten 3,69 procent hoger. Grote winsten bij Apple, Amazon, Facebook en de specialist in netwerkapparatuur Cisco leidden de dans. 

De tech-index zat op schema voor zijn beste dag in bijna een jaar, maar gaf in de late handelsuurtjes wat prijs. Toch staat Nasdaq nog steeds bijna 7 procent onder zijn piek van 12 februari, omdat er maandag een zogeheten correctie plaatsvond. De index sloot de eerste handelsdag van de week af 10 procent onder de februaripiek. 

Tesla sprong bijna 20 procent hoger in zijn beste dag in een jaar. Peloton fietste meer dan 11 procent winst bij mekaar. Financiële bedrijven en energieproducenten waren, na de mooie winsten van afgelopen weken, de enige twee sectoren in de S&P 500 die veel moesten prijsgeven. Bitcoin sprong boven 54.000 dollar,  de olieprijs daalde na een recente rally. 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20