Is de gekte rond GameStop terug? Aandeel schiet 104 procent hoger

Op Wall Street, waar de Dow Jones zijn hoogste slotkoers ooit bereikte, trok GameStop woensdag alle aandacht naar zich toe met een verdubbeling van de beurskoers.

Het aandeel van de winkelketen GameStop sprong woensdag 104 procent hoger, van minder dan 45 dollar naar bijna 92 dollar. De directe aanleiding is het vertrek van de financieel directeur, die volgens Amerikaanse media naar de uitgang gedwongen werd door de raad van bestuur.

Rond GameStop ontstond eerder dit jaar een enorme speculatieve bubbel, waar duizenden particuliere beleggers aan meededen via hun beurs-app op de smartphone.

Lees ook: Hoorzitting GameStop: ‘Ik begrijp zelf niet volledig wat er allemaal gebeurd is tijdens de hausse’

Dow Jones op record

Het was een rooskleurige dag op Wall Street. De beursindex Dow Jones klom 1,4 procent hoger tot ruim 31.961 punten, de hoogste slotkoers ooit. De Nasdaq-index won 1 procent.

Naast GameStop was ook e-autobouwer Fisker een van de uitblinkers, met een klim van bijna 39 procent. De Tesla-challenger kondigde een samenwerking met het Taiwanese elektronicabedrijf Foxconn aan. Dat is vooral bekend als leverancier van Apple.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20