Is bitcoin het investeren waard? De mening van 9 miljardairs

Bitcoin is een van de snelst stijgende investeringen van het moment, maar u kan er ook flink uw vingers aan branden. Bubbel of goudmijn? Deze miljardairs hebben er elk hun eigen mening over.

Tegen dat u dit stuk leest, kan de koers van bitcoin scherp gestegen zijn, of volledig geïmplodeerd. Feit is wel dat de cryptomunt al zeker in prijs verdubbelde in de afgelopen maand, na een ongelooflijke rally.

Maar wil dat zeggen dat u in bitcoin moet investeren? Advies geven wij niet, maar de rijkste mensen ter wereld hebben er wel een mening over.

Jeff Bezos

De tweede rijkste man ter wereld – Elon Musk wipte over hem heen na een beursrally van Tesla – houdt de lippen stijf op elkaar over crypto. Er zijn al talloze geruchten geweest over Bezos zijn investeringen in bitcoin en andere cryptomunten. Maar op Amazon kan u vooralsnog niet met bitcoin betalen. De cloud-arm van Amazon heeft wel een project met blockchainbouwer Kaleido.

Bill Gates

(Photo by Thierry Monasse/Getty Images)

Mister Microsoft liet zich in 2014 nog positief uit over bitcoin en liet toen optekenen dat de crypto een betere investering dan andere digitale munten was, Gates kwam echter op zijn stappen terug. Hij beweert nu dat crypto een slechte manier is om transacties te doen. In een interview met CNBC uit 2018 claimde Gates ook dat ICO’s, de beursgang van de crypto, ‘volledig speculatief zijn’. Gates is wel fan van de achterliggende technologie, blockchain.

Warren Buffett

’s Werelds bekendste investeerder heeft zich altijd erg sceptisch uitgelaten over bitcoin. Hij noemde het al een ‘luchtspiegeling’ en ‘geen valuta’. Buffett heeft ook altijd beweerd om ‘geen cryptomunten te bezitten en dat ook nooit zal doen omdat het geen waarde heeft’.

Bernard Arnault

De LVMH-topman heeft duidelijk wel interesse in blockchain. Hij investeerde in een Belgische cryptotrader, Abesix. Daarnaast heeft hij, samen met Microsoft Azure en ConsenSys, een systeem opgericht waarmee LVMH-producten getrackt worden.

Jack Ma

Jack Ma is oprichter van zowel Alibaba als Ant. – Isopix

De Alibaba-oprichter, die na de implosie van de beursgang van fintecharm Ant tijdelijk van de aardbol verdwenen leek, stelde in 2018 dat bitcoin een bubbel was. Dat was natuurlijk kort na de instorting van de munt na een bitcoinhype in 2017. Maar, onderstreepte hij in een interview met Bloomberg, hij gelooft wel in een cashloze maatschappij. Dat toont zich natuurlijk in de bedrijven die Ma bezit.

Elon Musk

Tesla-CEO Elon Musk – Isopix

Tesla- en SpaceX-eigenaar Elon Musk is vrij duidelijk in deze tweet. Hij verstuurde die kort nadat bitcoin voor de tweede keer door het plafond van 20.000 dollar ging.

Bill Harris

De mede-oprichter van PayPal is een van de scherpste critici van bitcoin. ‘Het is een gigantische oplichterij, van het soort dat de wereld niet vaak ziet’, klonk het in een interview met CNBC. Hij vindt dat er ook ‘geen relatie is tussen de waarde en het nut van bitcoin’.

De Winklevoss-tweeling

Volgens Tyler en Cameron Winklevoss is bitcoin het nieuwe goud, punt. De twee claimen dat de munt ooit 500.000 dollar per stuk waard zal zijn. Momenteel lijken ze gelijk te krijgen, al moet er ook wel genoteerd worden dat ze erg veel baat hebben bij die boodschap. De twee dumpten namelijk al de cash die ze kregen na een dispuut over Facebook met Mark Zuckerberg, in hun eigen cryptotradersplatform. Neem dat nieuwe goud dus met een korrel zout.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20