Bitcoinbazen Tyler en Cameron Winklevoss: ‘Bitcoin zal ooit 500.000 dollar waard zijn’

Tyler en Cameron Winklevoss, bekend van de rechtzaak tegen Mark Zuckerberg over het oprichten van Facebook, voorspellen een koers van 500.000 dollar per bitcoin binnen tien jaar. Volgens de investeerders zal de cryptomunt goud vervangen als standaard.

De co-oprichters van bitcoinbeurs Gemini gaven een interview aan CNBC net voor de munt zijn recordkoers op maandag evenaarde. Momenteel koerst de grootste crypto ter wereld aan 19.500 dollar.

Rendement hoog, risico ook

‘Wij denken dat bitcoin goud 2.0 is, dat het goud zal verstoren als standaard en als het dat doet, heeft het een marktkapitalisatie van 9.000 miljard dollar en dan denken wij dat ie op 500.000 dollar per bitcoin gewaardeerd zal worden. Met andere woorden: hou uw bitcoin bij of koop ze. We denken dat de waarde nog zal vervijfentwintigvoudigen.’

De koers van bitcoin stond maandag op een winst van 177 procent jaar op jaar. Cameron Winklevoss stelde dat steeds meer investeerders beseffen dat bitcoin de beste verdediging is tegen inflatie. Goud is al langer de veilige haven, maar volgens de Winklevoss-broer is het rendement van bitcoin veel hoger.

‘Veel mensen realiseren zich nu dat bitcoin 25 tot 40 keer de investering zal opbrengen en ik denk niet dat er een ergens iets is dat op dezelfde manier tegen inflatie beschermt en zoveel opbrengt’, klinkt het.

Betalen met bitcoin

Nog volgens de broers moet bitcoin geen alomtegenwoordig betaalmiddel zijn om een volwaardige investering te vormen. ‘Niemand gebruikt goud om koffie te kopen’, grapt Tyler Winklevoss. ‘Maar de marktwaarde van goud is 9.000 miljard dollar. Bitcoin zal in die zin nog veel groeien, omdat het ook makkelijker te transporteren of verplaatsen is’, zegt de investeerder.

Als bitcoin toch als valuta gebruikt zal worden, duwt dat de waarde van de munt enkel hoger. De twee Winklevoss-broers hebben er natuurlijk alle baat bij dat de munt hoog komt te staan. Na een lang proces met Mark Zuckerberg, plooiden ze zich terug op Gemini. Ze zijn naar verluidt de eigenaar van 1 procent van de bestaande voorraad bitcoin.

Lees ook:

Meer