7 idiote dingen die intelligente mensen doen

Soms doen zelfs de slimste mensen dingen die geen enkele steek houden. Toen iemand het sociale netwerk Quora om specifieke voorbeelden daarvan vroeg, publiceerden maar liefst 284 mensen hun eigen voorbeelden en anekdotes. Business Insider haalde er de meest opmerkelijke uit:

1. Te veel nadenken en te weinig doen.

Intelligente mensen zijn goed in diep nadenken over complexe zaken. Nadenken, studeren en plannen geeft je echter enkel de illusie van vooruitgang: je bereikt er niets mee wanneer je uiteindelijk geen actie onderneemt. [media-credit name=”consiliumeducation.com” link=”http://consiliumeducation.com/itm/independent-learning-part-2/” align=”aligncenter” width=”1014″][/media-credit]

2. De kudde volgen.

Afstuderende topstudenten denken het allen “te gaan maken”? in dezelfde sectoren (meestal financiën of consulting). Door geld eerder dan hun passie na te streven, riskeren ze hun ware potentieel nooit te zullen realiseren.

3. Ophouden met proberen.

Tal van slimme mensen worden lui eenmaal ze zonder al te veel moeite succes behalen. “Ze houden op met hun gaven te ontwikkelen. Daarna raken ze verder en verder achter op hun minder getalenteerde leeftijdsgenoten, die echter meer en intenser oefenen,”? schrijft New Yorks ondernemer Lee Semel.

[media-credit name=”© Shutterstock” align=”aligncenter” width=”996″][/media-credit]

4. Sociale vaardigheden onderwaarderen.

Intelligentie is lang niet de enige voorspeller van succes. Sociale vaardigheden en persoonlijke connecties zijn in de zakenwereld zelfs veel belangrijkere factoren. Domme slimmeriken “verwaarlozen hun sociale, netwerk- en zelfpromotievaardigheden en denigreren mensen die daarin uitmunten,”? aldus nog Semel.

[media-credit name=”flickr Cydcor” link=”https://www.flickr.com/photos/cydcor/9323706832/in/photolist-fcUrd5-dnK7ge-cXirof-cXiHww-nEsEcV-8tkhTK-8BG7TR-nogktB-cXp7YC-cXoZbN-7tLa5y-nGwT1x-51oerJ-jRg9um-cXp6jA-fcE8ba-cXioXG-cXoNBS-nog3xq-cXiJeL-cXiMxb-qnoZnp-cXp6U1-cXiMa9-dnsDft-cXoKnd-cXp5Mq-cXoYrG-cXiv1W-cXiznA-qece4n-cXixwG-nEsBdi-cXiLph-g5mFTP-g5mbcd-dGCkmo-bHkM1V-pAJKBV-7dT2rx-6FqU6q-dMxGCT-g5mSaj-754xeL-nPCk6a-6ve2hY-g5mPRo-epqxFX-nofVat-puCWeA” align=”aligncenter” width=”1008″][/media-credit]

5. Altijd gelijk willen hebben.

Mensen met een groot ego en aanleg voor logisch redeneren gaan vaak denken dat ze altijd gelijk moeten hebben om niet af te gaan. Dat is natuurlijk helemaal onjuist. Het is zelfs één van de beste manieren om iedereen tegen je in het harnas te jagen.

6. Onderwijs en intelligentie als één en hetzelfde beschouwen.

De naam van je universiteit en je academische prestaties zijn niet de enige reflectie van je intelligentie, meent sociologe Liz Pullen. Het komt vaak voor dat mensen zonder diploma eigenlijk intelligenter zijn en/of betere kandidaten zijn voor een bepaalde job dankzij hun ervaring in de echte wereld.

[media-credit name=”© David Morris” link=”https://www.flickr.com/photos/46124960@N00/” align=”aligncenter” width=”1024″][/media-credit]

7. Te onafhankelijk zijn.

Zonder hulp van anderen zal zelfs de meest intelligente persoon ter wereld het niet ver schoppen in deze wereld. “Zoek daarom het gezelschap op van de meest volwassen, welwillende en competente mensen die je kent,”? raadt Quora-gebruikster Andrea Martin aan.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20