Hyundai bevestigt ‘prille’ onderhandelingen met Apple over productie elektrische wagen, aandeel schiet de hoogte in

De aandelen van Hyundai zijn plotsklaps met 19 procent gestegen, nadat het automerk liet weten dat het aan tafel zit met Apple over het ontwikkelen van diens elektrische wagen.

Apple wil tegen 2024 een zelfrijdende personenwagen in de markt zetten. Het voertuig zou voorzien zijn van de eigen ‘monocel’-batterijtechnologie. 

De geruchtenmolen draaide na die bekendmaking op volle toeren: verschillende media berichtten dat Hyundai Apple zou bijstaan in de productie van een zelfrijdende elektrische auto.

De automaker voelde zich gedwongen om het een en ander te verduidelijken. Gisteren gaf het bedrijf een verklaring uit: ‘Apple en Hyundai zijn in gesprek. Maar aangezien het nog pril is, is er nog niets besloten.’

Het Zuid-Koreaanse bedrijf bleef de verwachtingen temperen, met een tweede verklaring dat stelde dat er ‘aanvragen voor samenwerking aan de gezamenlijke ontwikkeling van zelfrijdende elektrische voertuigen van verschillende bedrijven’ zijn. Maar beleggers roken groei, en er ontstond een stormloop op het aandeel. Tegen sluitingstijd was het bedrijf 19,42 procent meer waard (op de beurs). 

Waarnemers verwachten dat de komst van Apple voor een revolutie kan zorgen in de batterijtechnologie van elektrische wagens, net zoals de iPhone mobiele telefonie veranderd heeft. 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20