Hyloris maakt intrede op Brusselse beurs met lichte winst

De Europese beurzen twijfelen tussen lichte winsten en kleine verliezen. In Brussel is het uitkijken naar de intrede van Hyloris, dat bij de opening 1,7 procent won.

Het Luikse farmabedrijf wilde met de beursgang 61,81 miljoen euro ophalen, om de ontwikkeling van zijn kandidaat-producten te financieren. Ook moet er werk gemaakt worden van de uitbouw van een commercieel team voor een segment cardiovasculaire geneesmiddelen in de Verenigde Staten. Het is hoe dan ook een indrukwekkende prestatie voor een bedrijf met minder dan 10 personeelsleden en een jaaromzet van 91.000 euro.

Bij het eerste Belgische beursdebuut in anderhalf jaar waren het voornamelijk kleine beleggers die interesse toonden. Omstreeks 10 uur blijft de koers van Hyloris relatief stabiel.

Nog in Brussel wint Exmar 0,62 procent. Vorige week crashte het aandeel van de rederij, die plots in grote problemen belandde door een wanbetalende klant. Het ging om de Argentijnse groep YPF, die een maritiem platform van Exmar op lange termijn huurt, maar er dus niet in slaagde om haar verplichtingen na te komen.

En in Parijs wint Airbus licht. De topman van de vliegtuigbouwer zegt in een interview met de Duitse krant Die Welt dat de productie en de leveringen zo’n 40 procent lager zullen liggen dan initieel gepland. Pas in 2025 zal de productie hopelijk hernemen tot het niveau van voor de crisis. Half mei raakte al bekend dat er een ontslagronde zal volgen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20