Hybridewagens voor het eerst populairder dan dieselauto’s in Europa

Elektrische en hybride auto’s winnen in Europa steeds meer aan populariteit, ten koste van diesel- en benzinewagens. De verkoop van nieuwe hybride elektrische wagens zonder stekker lag in het derde kwartaal zelfs voor het eerst hoger dan de verkoop van dieselauto’s, zo blijkt vrijdag uit cijfers van de Europese autosectororganisatie ACEA.

Met een aandeel van 39,5 procent blijven auto’s met een benzinemotor (“petrol” in de grafiek) het populairst, maar ze verliezen – net zoals dieselwagens – steeds meer terrein in Europa.

Hybride elektrische auto’s (“HEV”) zonder stekker zijn nu het op een na populairste autotype in Europa. Ze waren in het derde kwartaal goed voor een marktaandeel van 20,7 procent. Daarmee staken ze dieselwagens voorbij, die nog een marktaandeel hadden van 17,6 procent.

bron: ACEA

Volledig elektrische wagens haalden een marktaandeel van 9,8 procent en plug-inhybrides maakten 9,1 procent uit van de Europese automarkt. In Frankrijk en Duitsland werden de meeste elektrische auto’s verkocht. De stijging in vraag naar elektrisch aangedreven voertuigen bleek dan weer het grootst in Italië.

In België is van de elektrische varianten de plug-inhybridewagen het populairst. De verkoop ervan lag tijdens de eerste negen maanden van het jaar ruim dubbel zo hoog als in dezelfde periode vorig jaar. Hybride wagens zijn ook populair in het bedrijfswagenpark.

Meer
door businessam.be
Mijn Volglijst

Update: EBA: Europese banken staan er beter voor

04/12/2021 10:54

(ABM FN-Dow Jones) De grootste Europese banken hebben hun solvabiliteit, winstgevendheid en liquiditeit zien stijgen. Dit bleek vrijdag uit de laatste transparantie-oefening van de Europese bankautoriteit EBA.

Aan het einde van het tweede kwartaal stond de CET 1 ratio van de120 deelnemende banken op 15,8 procent. Dat is 0,8 procentpunt meer dan medio 2020. Fully loaded steeg het percentage van 14,7 naar 15,5 procent.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20