Huurprijzen stijgen: tot 788 euro voor appartement met terras

De gemiddelde huurprijs van een appartement in Vlaanderen of Brussel steeg in 2020 tot 719 euro per maand. Met een terras loopt dat op tot 788 euro. Het gaat om de grootste stijging van de voorbije  jaren.

Nooit eerder stegen de huurprijzen zo sterk als in 2020. Dit blijkt uit de jaarlijkse Huurbarometer van Dewaele Vastgoedgroep, die zich baseert op 11.003 verhuringen in Vlaanderen en Brussel.

Op één jaar tijd is die gemiddelde huurprijs met zes procent gestegen, wat met 719 euro per maand neerkomt op 42 euro meer dan in 2019. Voor een appartement met terras – gemiddeld 788 euro maandelijks – is dat 53 euro meer per maand, een stijging van 7,3 procent. Ter vergelijking: de laatste drie jaar samen steeg de gemiddelde huurprijs van een appartement met 12,3 procent.

Dat huurders van appartementen vooral op zoek gaan naar een appartement mét terras hoeft niet te verbazen, nu we met z’n allen veel meer tijd in onze eigen woning doorbrengen. Daarnaast zijn appartementen met twee slaapkamers het meest in trek. Die tendens is dan weer rechtstreeks te linken aan het vele thuiswerk, waarbij de huurder nood heeft aan extra ruimte die ingericht wordt als bureau. 

Lees ook:

Meer