Gentse huurbrouwerij BeerSelect verviervoudigt capaciteit tot 9 miljoen flesjes

De Gentse brouwerij BeerSelect tankt 6 miljoen euro verse middelen bij. Dat maakt een forse expansie van de brouwcapaciteit mogelijk en een uitbreiding naar bier in blik.

BeerSelect, opgericht in 2016 door drie jonge ondernemers, brouwt maar in beperkte mate eigen bier en legt zich vooral toe op contract- of huurbrouwen. Kleine, ambachtelijke brouwers kunnen zijn installaties in Gent gebruiken om op grotere schaal te produceren of te experimenteren met nieuwe varianten.

Het groeibedrijf kondigt aan 6 miljoen euro bijkomende financiering binnen te halen. Het gaat om kredietverlening en een leasingdeal met de bank Belfius, en een som geld van private investeerders, via de durfkapitaalgroep Tilleghem. BeerSelect krijgt ook steun van waarborgvennootschap Gigarant van de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV.

Blik

De financiële injectie schept ruimte om tien extra medewerkers aan te werven en de jaarlijkse brouwcapaciteit zowat de verviervoudigen naar 3 miljoen liter bier, of 9 miljoen flesjes. Daarmee verstevigt BeerSelect zijn positie als grootste brouwerij van Gent.

De microbrouwers hoeven niet meer per se voor flesjes te kiezen. BeerSelect gaat de bottellijnen aanvullen met een installatie om bier in te blikken. Het jonge bedrijf hoopt bij de uitbreiding naar blik ook te experimenteren met laagalcoholische dranken, de ‘hard seltzers’.

CEO Wout Meuleman: ‘Met een nieuwe afvullijn die 12.000 flessen of blikken per uur kan vullen in allerlei formaten, kunnen we vanaf nu een veel breder scala aan bieren brouwen dan enkel degenen die gisten op fles.’

Craft beer

Bij BeerSelect kan je vanaf 2.000 liter je bier laten brouwen. Ambachtelijk gemaakt bier, ook wel craft beer genoemd, is in België en wereldwijd flink in opmars. BeerSelect gaat de micro-brouwers bijstaan bij de kwaliteitscontroles, in een nieuw labo om microbiologische en fysico-chemische analyses uit te voeren.

De Gentse contractbrouwerij produceerde tot nu ruim 250 bieren voor meer dan 100 kleine, lokale brouwers. Eén op de tien klanten komt uit het buitenland.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20