Markten:
Markten inladen...

MAANDAG 30 MRT

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Kleine brouwerijen gewurgd door corona

Logo Business AM

26/03/2020 | Sofie Van Waeyenberghe | 2 min leestijd

isopix

Een aantal kleine brouwerijen moet door het coronavirus de werkzaamheden staken.

De Belgische Brouwers hebben een bevraging gehouden bij hun leden. Een aantal kleinere brouwerijen moest de productie volledig stilleggen. Het gaat om 15 tot 20 procent, op een respons van 30 brouwerijen.

Boon

Directeur Nathalie Poissonnier zegt aan Belga dat onder andere De Plukker uit Poperinge, De Poes uit Tielt en De Troch uit Wambeek volledig stilliggen. Van de iets bekendere kleinere brouwerijen doet vooral brouwerij Boon uit Halle wellicht een belletje rinkelen.

‘De reden hiervoor dienen we te zoeken in de sluiting van de horeca, die een grote impact heeft’, zegt Poissonnier. ‘Daarnaast zijn er klachten van brouwers over het feit dat supermarkten wegens de grote vraag hun droge waren momenteel sneller aanvullen dan bieren.’

Houdbaarheidsdatum

Voor wie het zich afvroeg: bieren stockeren is zeker een optie, maar toch dient u te letten op de houdbaarheidsdatum. Dat is nog een reden voor de kleine brouwerijen om hun stock zo snel mogelijk in de supermarkten te krijgen. ‘De brouwerijen worden ook nog geconfronteerd met de beperkte houdbaarheid van hun grondstoffen’, vult Poissonnier nog af

Een aantal brouwerijen is nu, tijdens de coronacrisis, overgeschakeld op het produceren van ontsmettingsalcohol. Het bekendste voorbeeld is AB InBev, maar ook John Martin in Rixensart en Wilderen in Sint-Truiden doen het.

Source: BBC


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton