Markten:
Markten inladen...

VRIJDAG 05 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Houseparty-app looft 1 miljoen dollar uit voor wie hackersgeruchten kan bevestigen

Logo Business AM
Tech

31/03/2020 | Sofie Van Waeyenberghe | 2 min leestijd

isopix

De app Houseparty, een videoconferencing-app waar u ook spelletjes mee kan spelen, looft een grote prijs uit voor de persoon die kan bewijzen dat gebruik van de app uw Netflix- of Paypalaccount kan schaden.

De app won aan populariteit dankzij de uitbraak van het coronavirus. Omdat er op Houseparty spelletjes kunnen worden gespeeld, is het een populaire videodienst voor vrienden en familie.

Toegang tot Netflix

Maar er is, volgens Houseparty, een lastercampagne aan de gang om de app in diskrediet te brengen. Op sociale media wordt gezegd dat mensen die Houseparty gebruiken, uit hun Netflix-, Paypal-, Spotify-, en zelfs bankapp gegooid worden.

De makers van de app ontkennen dat zoiets kan, dat het platform ‘veilig, nog nooit gehackt is geweest en geen paswoorden voor andere sites verzamelt.’

Commerciële lastercampagne

Houseparty, dat een onderdeel is van ‘Fortnite’-maker Epic Games, zegt dat de hacking-geruchten ‘verspreid worden door een commerciële lastercampagne.’

‘We bieden een prijs van 1.000.000 dollar voor de eerste die bewijs kan leveren van zo een campagne’, zegt het bedrijf aan zijn 367.000 Twitter-volgers.

Epic Games verklaarde niet waarom het andere commerciële belangen vermoedt.

De app Houseparty vraagt toegang tot uw camera, microfoon en locatiedata, maar ook uw telefooncontacten en connecties op Facebook. De app kan geen toegang tot andere apps vragen.

Source: CNBC


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks