Horeca weer helemaal open na 232 dagen: dit zijn de regels

Horecazaken mogen vanaf vandaag eindelijk weer gasten in hun binnenruimtes ontvangen, na 232 dagen van coronabeperkingen. De intussen bekende regels voor de terrassen zijn ook de richtsnoer voor de regels binnen.

De versoepelingen werden bekrachtigd op het recentste Overlegcomité.

  • Voor de uitbaters is het grootste verschilpunt met de terrasregeling de verplichte CO2-meter, zegt federatie Horeca Vlaanderen. Dat toestel moet de luchtkwaliteit meten. Hoe hoger de CO2-waarde in een ruimte, hoe groter de kans op verspreiding van het coronavirus.
  • Het gebruik van een CO2-meter is verplicht in de ‘door het publiek toegankelijke gedeelten waar consumptie plaatsvindt’, verduidelijkt de horecafederatie. Enige uitzondering is een volledig open terras.
  • De richtnorm voor de luchtkwaliteit is 900 ppm (deeltjes per miljoen) CO2. Tussen 900 en 1.200 ppm moet de uitbater compenserende maatregelen nemen. Boven 1.200 ppm moet de zaak meteen dicht.
  • Het sluitingsuur voor de horeca wordt geharmoniseerd. Cafés en restaurants mogen zowel binnen als buiten open vanaf 5 uur ’s morgens tot 23.30 uur.
  • Klanten moeten zitten. Aan de toog bestellen of aan de toog zitten mag dus niet.
  • Tafels moeten op minstens 1,5 meter van elkaar staan en je mag met maximaal vier aan een tafel zitten. Kinderen tot en met 12 jaar worden niet meegerekend. Als je tot hetzelfde huishouden behoort, mag je met meer aan één tafel.
  • Afhaalmaaltijden en -dranken kunnen worden aangeboden en geleverd tot ten laatste 23.30 uur.
  • In shishabars is het gebruik van waterpijpen in groep verboden, individueel gebruik mag wel.

(am)

Meer
Mijn Volglijst

Beursblik: Deutsche Bank verlaagt koersdoel Umicore

09/12/2021 07:30

(ABM FN) Deutsche Bank heeft donderdag het koersdoel van Umicore verlaagd van 52,00 naar 44,00 euro met een ongewijzigd Houden advies.

Batterijmaterialen met een hoog nikkelgehalte dragen de voorkeur weg van de autofabrikant. Dit heeft tot gevolg dat er minder vraag zal zijn naar de oplossingen van Umicore, volgens analist Tim Jones. 

Dit komt bovenop het tekort aan halfgeleiders, wat de verkopen de komende jaren onder druk zal zetten. 

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20