Hollywood-regisseur: ‘Slechteriken in films mogen geen iPhone gebruiken van Apple’

Let bij de eerstvolgende thriller die u ziet eens op de persoon die geen iPhone heeft. De kans is groot dat hij of zij de moord gepleegd heeft. Regisseur Rian Johnson vertelt dat Apple niet toelaat dat slechteriken een iPhone hebben.

Johnson doet de onthulling in een interview met de entertainmentwebsite Vanity Fair. Apple is over het algemeen erg enthousiast over het gebruik van iPhones in films, omdat dat goede reclame is, maar niet voor zomaar iedereen. ‘Dit gaat me opbreken in mijn volgende misdaadfilm, maar de bad guys mogen geen iPhone gebruiken in de film’, zegt Johnson in het interview.

Hij geeft het voorbeeld van zijn jongste film ‘Knives Out’. Het verhaal gaat over een detectiveschrijver die zijn familie uitnodigt voor zijn 85ste verjaardag en een dag later dood aangetroffen wordt. Als de politie de zaak onderzoekt, blijkt dat iedereen verdacht is.

Als u de film nog wil zien, leest u best niet verder. De rest van dit artikel bevat spoilers van ‘Knives Out’.

Jamie Lee Curtis

Johnson bespreekt een scène met actrice Jamie Lee Curtis (‘A Fish Called Wanda’) en acteur Chris Evans, bekend als Captain America uit de gelijknamige filmreeks van Marvel. Ze spelen moeder en zoon. Curtis haalt in de scène een iPhone uit haar broekzak, Evans gebruikt in de hele film geen enkel Apple-product. Dat is opvallend, want op het einde van de film blijkt Evans de moordenaar te zijn.

Apple heeft nog niet gereageerd op het nieuws, maar Johnson zit nu wel met een probleem. ‘Iedere filmmaker die een slechterik in zijn film heeft, wil me nu vast vermoorden’, lacht hij.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20