Hoelang nog voor Ruslands raketten opraken?

Westerse sancties drukken op de Russische wapenindustrie. Vooral het gebrek aan chips speelt de rakettenfabrieken parten.

Waarom is dit belangrijk?

Rusland lanceert zo nu en dan een raketbarrage op Oekraïne. De doelwitten zijn grote steden, zoals hoofdstad Kyiv, maar vooral de energie-infrastructuur in het land. Dinsdag zaten daardoor ruim tien miljoen inwoners zonder elektriciteit. Het lijkt er echter op dat dergelijke raketaanvallen steeds minder zullen voorkomen.

De essentie: Rusland beschikt over steeds minder raketten.

  • Volgens een vertegenwoordiger van de Oekraïense HUR, de militaire inlichtingendienst, heeft Rusland al meer dan 80 procent van zijn moderne raketten afgeschoten. In totaal zouden Russische troepen nog maar 120 Iskander-ballistische raketten hebben die kunnen worden gebruikt. Dat schrijft Euronews.
  • In een interview met The Odessa Journal trad Krylyo Boedanov, het hoofd van de HUR, in detail: "Rusland heeft nog 13 procent van
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.