Hoe kan ik lenen met een laag inkomen?

Indien je een lager inkomen hebt, is een lening aangaan meestal niet zo’n goed idee. De bank wil zekerheid dat ze haar geld terug zal zien. Toch bestaat er de kans dat je te maken krijgt met onvoorziene kosten en dat je hiervoor de nodige kredieten zal moeten aangaan. Lenen met een lager inkomen is zeker mogelijk. Dit zijn de opties:

Minilening 

Een klein bedrag lenen is veel gemakkelijker dan het lenen van een groot bedrag als je een laag inkomen hebt. De voorwaarden zijn dan ook veel beperkter. Het enige waarover je moet beschikken is een vast inkomen dat hoog genoeg is om je lening mee af te lossen. Een minilening is een lening op korte termijn. Je hoeft geen maandelijkse aflossingen te doen en je betaalt het bedrag terug binnen de 7, 21 of 30 dagen.

Sociale lening 

Wil je voordeliger geld lenen om te bouwen, aankopen of renoveren? Dan kan je een beroep doen op de de Vlaamse Woonlening van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen. Je woning moet zich wel in het Vlaams gewest bevinden en je moet nog aan een aantal voorwaarden voldoen. Voor meer informatie kan je je inschrijven bij een sociale huisvestingsmaatschappij in de buurt.

Lenen bij een vriend 

Een lening hoeft niet altijd bij de bank te zijn. Heb je een vriend of familielid die even wat geld kan missen? Dan kunnen zij jou misschien wel helpen. De voorwaarden kom je onderling overeen, maar zet alles zeker op papier. Het vermijdt latere discussies. Als het om een klein bedrag gaat, is een schuldbekentenis voldoende. Bij een groot bedrag stel je beter een leningsovereenkomst op.

Geef andere zekerheden 

Wil je toch een grote lening aangaan bij de bank? Dan kan je met andere zekerheden de bank wellicht over de streep trekken. Dat doe je meestal met een borgstelling. Bij een borgstelling garandeert iemand anders dat hij de lening zal afbetalen als jij het niet meer kan.

Geef dus niet te snel de moed op om een lening aan te gaan als je een lager inkomen hebt. Er zijn mogelijkheden genoeg, maar denk toch altijd goed na of je het geld wel echt nodig hebt. Lenen kost ook nog altijd geld.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20