Het ontslag van Sam Altman (OpenAI): veel blijft onduidelijk, Microsoft onderhandelt zijn terugkeer

In een opmerkelijke wending binnen de techwereld is Sam Altman, CEO van OpenAI, vrijdag ontslagen. Dat heeft tot grote onrust geleid binnen het bedrijf en de bredere tech-industrie. De beslissing verraste ook Microsoft, dat 13 miljard dollar in OpenAI investeerde.

Waarom is dit belangrijk?

Sam Altman wordt binnen de techwereld beschouwd als een semi-god. Een man die OpenAI transformeerde van een startup tot een bedrijf met een potentiële beurswaarde van 90 miljard dollar. De reden van zijn ontslag en de manier waarop hij aan de deur werd gezet, blijft veel vragen oproepen.

In het nieuws. Sam Altman, de CEO van OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT, is vrijdagavond ontslagen door zijn Raad van Bestuur (RvB). Die verweet hem een gebrek aan openhartigheid in zijn gesprekken met de RvB. Altmans voormalige CTO Mira Murati neemt tijdelijk zijn plaats in.

  • Er wordt veel gespeculeerd over de motieven achter zijn ontslag. Deze variëren van geschillen over de winst- vs. non-profitmotieven van het bedrijf tot de ontdekking van kunstmatige algemene intelligentie, een typ
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer