Sam Altman moet opstappen bij OpenAI

OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT en misschien wel de meest prominente speler in de wereld van kunstmatige intelligentie (AI), zet CEO Sam Altman aan de deur. Mira Murati, de huidige CTO, zal zijn positie overnemen.

Waarom is dit belangrijk?

Deze wisseling aan de top van OpenAI is significant, gezien de rol van het bedrijf in de snel evoluerende AI-sector. OpenAI, dat miljarden dollars aan investeringen heeft ontvangen, waaronder van Microsoft, is een sleutelspeler in de ontwikkeling van generatieve AI-technologieën.

In het nieuws. Het besluit van het bestuur van OpenAI volgt op bevindingen dat Altman “niet consequent openhartig” was in zijn communicatie met het bestuur, melden verschillende media.

  • Microsoft, een belangrijke investeerder in OpenAI, zag zijn aandelen met 1,7% dalen na deze aankondiging, tot een slotkoers van $369,84.
  • Mira Murati neemt nu het stokje over als CEO. Zij heeft een achtergrond in technologie.

Deze bestuurswisseling bij OpenAI weerspiegelt een bredere trend in de tech-industrie, waarbij transparantie en ethiek steeds belangrijker worden. OpenAI, opgericht in 2015 met ondersteuning van Elon Musk, heeft zich ontwikkeld tot een invloedrijke kracht in AI, maar staat ook voor uitdagingen zoals regulering en de impact van AI op de arbeidsmarkt en informatiesysteem.

Meer