Herstel Wall Street voelbaar tot in Brussel

Wall Street herstelt van de klap die het woensdag heeft gekregen na de bekendmaking van het Amerikaanse inflatiecijfer. Dat herstel inspireerde de Europese beurzen om hetzelfde te doen.

Het was op z’n zachtst gezegd een turbulente week voor de beleggers. De Europese beurstabellen hebben deze week verschillende keren rood gekleurd. De vrees voor een renteverhoging zat er dan ook goed in. Na de bekendmaking van het inflatiecijfer moesten de Amerikaanse beurzen woensdag terrein prijsgeven. Het negatieve beursentiment kwam donderdag dan ook overgewaaid naar onze contreien. Desalniettemin zijn de Eurostoxx50 en de Bel20 er, na een rode start, in geslaagd om die handelsdag in de plus af te sluiten.

Angst voor renteverhoging ebt weg

Vandaag hebben de Europese beurzen een vervolg gegeven aan die opwaartse beweging. Het ziet er dus naar uit dat de beleggers de inflatieopstoot inmiddels hebben verwerkt. Een renteverhoging, als gevolg van een fors toegenomen inflatie, zal hoe dan ook niet voor morgen zijn. De voorzitters van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank hebben al meermaals benadrukt dat er nog geen sprake is van een duurzame stijging van de inflatie.

De teruggekeerde rust resulteerde in een winst van 0,85 procent voor de Bel20. Op weekbasis is de Belgische sterindex met 0,2 procent gestegen. ArgenX was vrijdagavond de primus van de klas. Het aandeel schoot 2,1 procent hoger. Het biotechbedrijf heeft voorbeurs de kwartaalresultaten bekendgemaakt. ArgenX heeft in het eerste kwartaal een omzet geboekt van 158 miljoen dollar. Dat was een jaar eerder nog slechts 21 miljoen dollar.

Het aandeel van KBC schoot 1,85 procent hoger. Beurshuis Jefferies verhoogde het koersdoel voor de grootbank van 76.30 naar 78,50 euro. Het advies blijft kopen. Het beurshuis paste het koersdoel aan nadat de grootbank eerder deze week de kwartaalresultaten had bekendgemaakt. Solvay was het kneusje van de sterindex. Het aandeel verloor 0,5 procent.

Eurostoxx50 overtuigend in het groen

Ook de Eurostoxx50 kon vrijdagavond de handelsdag in het groen afsluiten. De Europese beursindex schoot 1,6 procent hoger. Op weekbasis is de Eurostoxx50 wel 0,65 procent verloren.

Zoals we hierboven reeds hebben vermeld is ook Wall Street aan een herstelbeweging bezig. Kort na het luiden van de openingsbel ging de Dow Jones 0,7 procent hoger. De S&P500 won 0,8 procent en de Nasdaq deed er 1,1 procent bij.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20