Europese beurzen sluiten in het groen af na valse start

Bij de opening van de Europese beurzen zag het er even naar uit dat de inflatievrees uit de Verenigde Staten was overgewaaid naar onze contreien. De belangrijkste Europese beursindexen zijn erin geslaagd om de beursdag alsnog in de plus af te sluiten.

Een inflatie van 4,2 procent was woensdagavond ruimschoots voldoende om de Amerikaanse beurzen een duik te laten nemen. De Nasdaq deelde toen het zwaarst in de klappen en verloor 2,65 procent. Donderdagochtend zag het er even naar uit dat de Amerikaanse inflatievrees ook voor paniek op de Europese beurzen zorgde. De Bel20 verloor kort na het luiden van de openingsbel 0,4 procent. De Eurostoxx50 ging na enkele minuten al 0,9 procent lager.

Bel20 en de 4.000 punten

De beurstabellen kleurden rood tot in de vroege namiddag. Dankzij een gestaag herstel zijn de Europese beurzen er alsnog in geslaagd om de handelsdag in het groen af te sluiten. De Bel20 ging uiteindelijk 0,35 procent hoger en de Eurostoxx50 won 0,15 procent.

De Bel20 blijft weliswaar moeite hebben om boven de 4.000 punten te blijven. Zo noteerde de index tot ongeveer 15.30 uur onder de 4.000 punten om daarna de handelsdag alsnog op 4.032 punten af te sluiten. Het is een tafereel dat we de afgelopen weken al meermaals hebben gezien. Ook in het verre verleden had de sterindex veel moeite om overtuigend boven de 4.000 punten uit te komen.

ArgenX als sterkste stijger

ArgenX was met een stijging van 3,65 procent de uitschieter van de Belgische sterindex. Die stijging kwam er nadat het biotechbedrijf woensdag de handelsdag had afgesloten op een nieuw dieptepunt, namelijk 208,8 euro. Telenet was met een daling van 1 procent de hekkensluiter.

De Amerikaanse beurzen zijn de klap van gisteren al lichtjes te boven gekomen. Kort na het luiden van de openingsbel klom de Dow Jones 0,2 procent hoger. De S&P500 steeg met 0,5 procent en de Nasdaq deed er 1,1 procent bij.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20