“De stijgende kosten van levensonderhoud vormen op korte termijn de grootste bedreiging voor de globale economie”

In het ‘Global Risk Report’, dat werd voorgesteld naar aanleiding van het World Economic Forum (WEF) in Davos, komen de bedreigingen voor de wereldeconomie aan bod. Jan Van Calster, Managing Director bij de verzekeringsmakelaar en risicoadviseur Marsh BeLux, geeft in een interview met Business AM Radio meer uitleg bij wat er in dat rapport staat.

Waarom is dit belangrijk?

Het 'Global Risk Report' geeft een overzicht van al de grote risico's die een impact zullen hebben op de globale welvaart en het welzijn van de mensen. Dat rapport omvat onder meer de economische, geopolitieke en technologische risico's.

In het nieuws: Het zal niet verbazen dat in het rapport wordt gewaarschuwd voor de gevaren van de gestegen consumentenprijzen. Die vormen volgens Van Calster op korte termijn de grootste bedreiging voor de wereldeconomie.

  • "De stijgende kosten van levensonderhoud zijn een gevolg van meerdere factoren", merkt de verzekeraar op. "We moeten daarbij verder kijken dan de inflatie. Zo steken ook handelsoorlogen en sociale onrust opnieuw de kop op. Dat alles wordt ook nog eens gecombineerd met
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Economie
Niels Saelens, Emmanuel Vanbrussel en Nathan Dewaele
Nathan Dewaele, Niels Saelens en Emmanuel Vanbrussel
Nathan Dewaele, Niels Saelens en Emmanuel Vanbrussel
Meer Economie
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20