Google ontsluiert mysterieus nieuw besturingssysteem Fuchsia

Google heeft een tipje van de sluier opgelicht rondom het nieuwe besturingssysteem Fuchsia. De techgigant heeft een openbare plek gelanceerd waar ontwikkelaars die niet voor Google werken, mee kunnen doen aan discussies over het systeem. Het is al ruim vier jaar bekend dat Google aan Fuchsia werkt, maar in al die tijd is niet duidelijk geworden waar het systeem voor bedoeld is.

Google heeft al twee besturingssystemen in ontwikkeling: Android en Chrome OS. Die zijn, net als Fuchsia, open source. Dat houdt in dat iedereen de broncode kan bekijken en desgewenst kan aanpassen. Eerder werd al duidelijk dat Fuchsia niet bedoeld is als directe vervanging voor Android en Chrome OS. De bestaande besturingssystemen zijn gebaseerd op Linux, terwijl Fuchsia van de grond af aan door Google nieuw opgebouwd is.

Het techbedrijf benadrukt dat Fuchsia nog lang niet klaar is voor algemeen gebruik. Softwarebedrijven beginnen vaak met het openbaren van hun projecten als ze het idee hebben dat er een stabiele basis is waar andere ontwikkelaars op voort kunnen borduren. The Verge schrijft dat Google Fuchsia eerder heeft getest op slimme speakers, wat erop zou kunnen wijzen dat het bedrijf de software ziet als iets voor apparaten zonder grafische gebruikersinterface.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20