Naast de strijd om de spaarder, wordt nu ook het startsignaal gegeven voor een krachtmeting rond de goedkoopste autolening

Verschillende banken hebben de afgelopen weken de spaarrente verhoogd, maar intussen wordt er naar aanleiding van het Autosalon 2023 ook gesleuteld aan de tarieven van de autolening. Argenta neemt daarbij het voortouw.

Waarom is dit belangrijk?

De 100ste editie van het Autosalon in Brussel vindt plaats van 14 tot 22 januari. Veel banken verlagen doorgaans naar aanleiding van die beurs tijdelijk de rente op de autolening.

In het nieuws: Argenta is de eerste bank om de tarieven voor een autolening te wijzigen. Die aanpassingen gelden vanaf 2 januari tot 31 januari 2023.

  • Wie een lening afsluit voor de aankoop van een nieuwe wagen (maximaal 3 jaar oud), ziet bij de start van 2023 de rente dalen van 4,75 naar 3,29 procent.
  • Het tarief voor ecologische wagens, waaronder elektrische voertuigen, daalt van 3,99 naar 3 procent.
  • De rente op de lening voor een tweedehandswagen blijft ongewijzigd. Wie zo’n krediet afsluit, betaalt een rente van 6,09 procent.
  • Naast de autoleningen stelt Argenta ook het tarief voor de (elektrische) fietslening naar beneden bij. Die daalt van 3,99 naar 3,09 procent.

Meer renteverlagingen

Zoom out: De kans is zeer groot dat nog meer banken in de loop van de komende weken zullen uitpakken met een renteverlaging.

  • Zelfs toen de voorgaande editie van het Autosalon werd afgelast, zetten de banken het mes in de tarieven.
  • Beobank was toen, net zoals de voorgaande jaren, de absolute prijsbreker. Die bank pakte begin dit jaar uit met een rente van 0,59 procent voor zowel de gewone als groene autolening.

Kanttekening: Kans lijkt ons klein dat we tijdens het Autosalon van 2023 ook zulke scherpe rentes zullen zien. De aangekondigde wijzigingen bij Argenta lijken alvast aan te geven dat de gunsttarieven dit jaar hoger zullen liggen.

(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20