Gilead maakt het mooie weer op aarzelende Amerikaanse beurzen

Door de spectaculaire toenames van het aantal coronabesmettingen maken de Amerikaanse beurzen vrijdag een voorzichtige start. Farmabedrijf Gilead zorgt met opnieuw gunstige testresultaten voor de positieve noot.

Bij de opening omstreeks 15.30 uur Belgische tijd ging de S&P500 0,1 procent hoger, terwijl de Dow Jones een pas op de plaats maakte. Technologiebeurs Nasdaq verloor 0,4 procent, met ‘dank’ aan Facebook, dat 1,5 procent verliest. Het sociale mediaplatform lag mee aan de basis van een wereldwijde panne bij muziekstreamingdienst Spotify en video-app TikTok. Het aandeel van Spotify wint intussen 0,7 procent.

Gilead wint zoals gezegd 2,6 procent. Het biotechbedrijf maakte bekend dat zijn geneesmiddel remdesivir het sterftecijfer van Covid-19 met 62 procent verlaagt. 74,4 procent van de patiënten die een behandeling kregen, waren na twee weken volledig hersteld. Bij de controlegroep lag dat aantal slechts op 59 procent. Vorige week kreeg het middel een marktautorisatie van de Europese Commissie.

Lees ook: Gilead belooft Europa grotere voorraden remdesivir te leveren

WiMi Hologram, een Chinese specialist in hologramtechnologie, gaat maar liefst 84 procent hoger op Nasdaq. Ondanks een flauw beursdebuut op 1 april, gaat het aandeel nu door het dak. Aanleiding is een toespraak van Alibaba-topman Jack Ma, die de technologie van het bedrijf de hemel in prees. De op één na rijkste man van China is onder de indruk van het potentieel van holografie.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20