Ghelamco verkoopt historisch hotel Pomme De Pin in Courchevel

Ghelamco blijft zeer actief bezig in de vastgoedmarkt. De projectontwikkelaar sloot een deal om het prestigieuze Hotel La Pomme De Pin te verkopen aan een internationale hotelgroep. Met de deal is een bedrag van 62 miljoen euro gemoeid.

Hoewel er al enige tijd vooral berichten te lezen vallen over een crisis in de vastgoedmarkt, blijft Ghelamco tegen de stroom ingaan. Dankzij innovatieve technieken weet de projectontwikkelaar telkens weer moderne panden van de hand te doen.

Na de verkoop van Hotel La Pomme De Pin voor 62 miljoen euro worden er de komende tijd nog meerdere andere verkopen verwacht door Ghelamco. Het bedrijf toont zo opnieuw zijn sterkte op het vlak van projectontwikkeling.

Pomme De Pin

Het hotel Pomme De Pin ligt in het bekende skidorp Courchevel 1850. Dat is het hoogst gelegen dorp uit het wintersportgebied Courchevel, dat deel uitmaakt van Les 3 Vallées. Het is het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld met verschillende hoogtes en diverse en gevarieerde pistes.

Courchevel 1850
Courchevel 1850 – Bron: JEAN-PIERRE CLATOT/AFP via Getty Images

Courchevel 1850 staat bekend om zijn hoogstaande hotels die internationaal bekend zijn. Een van die pronkstukken is Hotel La Pomme De Pin. Het hotel is geopend in 1966 en trok al die tijd veel tevreden klanten. De ligging aan de voet van de skipistes vormt een enorm pluspunt. Wie er verblijft, kan rechtstreeks op ski’s aankomen aan het hotel.

Ghelamco

Ghelamco kocht Hotel La Pomme De Pin zo’n acht jaar terug en baatte het enige tijd zelf uit. In juni 2021 verkreeg de projectontwikkelaar dan een bouwvergunning om op dezelfde locatie een volledig nieuw luxueus hotel te bouwen.

Het vernieuwde hotel Pomme De Pin zal bestaan uit tien verdiepingen. Er komt onder andere een restaurant, wellnessruimte, bar en deels overdekt terras. Het project omvat 15 suites, goed voor 61 kamers op een oppervlakte van 6.868 vierkante meter.

De hotelgroep zal de bouw van Pomme De Pin verder afwerken. De gedeeltelijke opening staat gepland voor midden 2025, waarna het hotel volledig in gebruik zal genomen worden in december 2025, klaar voor het hoogseizoen.

Meer