Ghelamco ontwikkelt nieuwe woonbuurt met twee woontorens van 52 meter op Blekerij-site in Kortrijk

Er is een prestigieus woonproject met 182 wooneenheden op komst op de vroegere Blekerij-site in Kortrijk. De meeste van die wooneenheden komen in twee opvallende woontorens van 52 meter hoog. Projectontwikkelaar Ghelamco heeft voor EVER, zoals het project heet, een omgevingsvergunning aangevraagd en daarbij worden geen problemen verwacht.

De volledige projectsite op de hoek van de Meensesteenweg met de Burgemeester Lambrechtlaan heeft een oppervlakte van maar liefst 34.500 vierkante meter. Opvallend daarbij is dat amper 30 procent bebouwd zal worden. Het overige deel wordt een park dat voor iedereen toegankelijk zal zijn. De site ligt aan de Oude Leiearm, die behouden blijft.

182 wooneenheden

Centraal in het gebied komen drie meergezinswoningen. Het overgrote deel van de wooneenheden komen dan weer in twee woontorens van 52 meter hoog, goed voor 14 verdiepingen. Het gaat om appartementen met één, twee of drie slaapkamers.

Op de site komen ook kantoren, een fitnesszaak en 4.000 vierkante meter aan handelsruimte. Het hele gebied wordt autoluw dankzij een ondergrondse parking, die bereikbaar is via de Burgemeester Lambrechtlaan en de Trakelweg.

EVER

Het openbaar onderzoek naar het EVER-project is net afgerond en leverde enkel kleine bezwaren op. Op 4 september zou de stad Kortrijk met het definitieve antwoord komen. Bij de aanvraag van de omgevingsvergunning door Ghelamco worden geen problemen verwacht.

Meer